Welkom

Dit is de website van Voedselbank Houten
 • vrijwilligers
  Een (deel van) onze vrijwilligers
 • Balie 8, Sociaal Loket
  Voedselbank Houten maakt deel uit van het Sociaal Loket in Houten
 • Geweldige gift van Rijnconsult
  Geweldige gift van Rijnconsult BV
 • 137 verhuispakketten opgehaald bij de Jumbo
  137 “Verhuisdozen” opgehaald bij de Jumbo
 • SONY DSC
  Een deel van de voorraad
 • opening17
  Voedselpakketten
 • SONY DSC
  Opening de Poort 81
 • aanhanger met chauffeurs
  Ophalen van voedsel in Arhnem
 • Voedselbank Houten aan De Poort 81
  Voedselbank Houten aan De Poort 81

 

De Stichting Voedselbank Houten zet zich in voor personen en gezinnen die tijdelijk niet in staat zijn om in hun eerste levensbehoefte te voorzien. Dit doen wij door wekelijks voedselpakketten te verstrekken en waar mogelijk te verwijzen naar professionele hulp. De voedselhulp is niet bedoeld als extraatje maar als tijdelijke voorziening in de periode waarin mensen werken aan het oplossen van hun financiële problemen en zich daarbij ook laten ondersteunen.

Door allerlei omstandigheden kunnen mensen in financiële problemen raken. Meestal zijn er wel wegen om deze problemen op te lossen, maar in sommige gevallen kan dit (te) lang duren. Dan vallen mensen tussen wal en schip, of moeten wachten tot een aanvraag is goedgekeurd, enzovoort. In deze tijdelijke lacune probeert de Stichting Voedselbank Houten te voorzien door het verstrekken van een voedselpakket en daarnaast ook (indien mogelijk) hulp bij het verder zoeken naar een oplossing voor de problemen.

Benieuwd wie wij zijn? Kijk dan op de pagina Wie zijn wij?

 

Sponsor in het Zonnetje: Dhr Jongerius neemt afscheid

Dhr Jongerius in zijn, nu lege, moestuin

Dhr Jongerius in zijn, nu lege, moestuin

Vier jaar lang heeft dhr. Jongerius (van de kwekerij aan de Utrechtseweg) in zijn eigen moestuin groente geteeld voor cliënten van de Voedselbank Houten. Hij had toch die flinke moestuin en toen hij hoorde dat cliënten van de voedselbank nauwelijks verse groenten kregen, moest hij voor deze mensen iets doen.

Door dit initiatief kregen onze cliënten afgelopen jaren gedurende het zomerseizoen elke week 150 kroppen andijvie en sla, en enkele kratten komkommers en af en toe ook andere producten.

Helaas moet dhr Jongerius (82 jaar) nu, wegens gezondheidsredenen, stoppen met het telen voor de voedselbank. Het werk werd hem te zwaar. Hij heeft vele uren ‘gewerkt’ voor de voedselbank, maar blijft bescheiden over zijn bijdrage.

Namens alle vrijwilligers en cliënten bedanken wij Dhr Jongerius voor zijn gulle inzet!

Lees meer 

Vacature “Bestuurslid Financiën & Fondsenwerving”

Wij zijn op zoek naar een nieuwe penningmeester. Voor meer informatie, zie de pagina ‘vrijwilliger worden‘.