Welkom

Dit is de website van Voedselbank Houten
 • vrijwilligers
  Een (deel van) onze vrijwilligers
 • Balie 8, Sociaal Loket
  Voedselbank Houten maakt deel uit van het Sociaal Loket in Houten
 • SONY DSC
  Een deel van de voorraad
 • SONY DSC
  Opening de Poort 81
 • aanhanger met chauffeurs
  Ophalen van voedsel in Arhnem
 • Voedselbank Houten aan De Poort 81
  Voedselbank Houten aan De Poort 81
 • Gevulde kratten 3 voor de Kerst 2014 12 19-bewerkt
  Voedselpaketten voor de kerst
 • R-HetHoutenHuis (9)-bewerkt
  Succesvolle inzamelingsactie van Houten FM

 

De Stichting Voedselbank Houten zet zich in voor personen en gezinnen die tijdelijk niet in staat zijn om in hun eerste levensbehoefte te voorzien. Dit doen wij door wekelijks voedselpakketten te verstrekken en waar mogelijk te verwijzen naar professionele hulp. De voedselhulp is niet bedoeld als extraatje maar als tijdelijke voorziening in de periode waarin mensen werken aan het oplossen van hun financiële problemen en zich daarbij ook laten ondersteunen.

Door allerlei omstandigheden kunnen mensen in financiële problemen raken. Meestal zijn er wel wegen om deze problemen op te lossen, maar in sommige gevallen kan dit (te) lang duren. Dan vallen mensen tussen wal en schip, of moeten wachten tot een aanvraag is goedgekeurd, enzovoort. In deze tijdelijke lacune probeert de Stichting Voedselbank Houten te voorzien door het verstrekken van een voedselpakket en daarnaast ook (indien mogelijk) hulp bij het verder zoeken naar een oplossing voor de problemen.

Benieuwd wie wij zijn? Kijk dan op de pagina Wie zijn wij?

 

Voedselbank Houten behaalt certificaat Voedselveilig

VoorInbericht6Op 9 december 2014 heeft wethouder Jocko Rensen, namens Voedselbanken Nederland het certificaat Voedselveiligheid en hygiëne uitgereikt aan het bestuur van de Voedselbank Houten.

De beoordeling heeft plaatsgevonden door de Houwers Groep (HG) uit Geldermalsen. De methodiek van beoordelen is erkend door de NVWA. Bij de laatste inspectie op 21 november scoorden we 98% en dat bevestigde dat de groene kleur was bereikt en het laatste verbeterpunt opgelost. Dit betekent dat de voedselbank over een gedegen bewijs beschikt van de correcte manier van werken op het gebied van voedselveiligheid en hygiëne.

De inspectie heeft uitgewezen dat wij voldoen aan de groene kleur. En dat moet ook zo. Wij willen onze cliënten uitsluitend het beste van het beste bieden, dan is optimale hygiëne en goede producten uiteraard een van de belangrijkste vereisten.

Vacature “Bestuurslid Financiën & Fondsenwerving”

Wij zijn op zoek naar een nieuwe penningmeester. Voor meer informatie, zie de pagina ‘vrijwilliger worden‘.